De leukste speeltuin van Wieringen e.o.

Bericht aan alle leden: 16-05-2020

Beste leden,

Als eerste hopen wij natuurlijk dat het goed met jullie gaat en dat u en uw naasten nog gezond zijn! We zijn in een rare tijd terecht gekomen en ook wij zijn aan het zoeken hoe we het beste met deze situatie om kunnen gaan. We laten ons in deze tijden leiden door de overkoepelende organisatie voor speeltuinen (NUSO).

NUSO adviseerde na de persconferentie op 15 Maart om de poorten van de speeltuinen tenminste tot na de Meivakantie gesloten te houden, dit advies hebben wij moeten volgen. Als gevolg zit er al sinds 16 Maart een slot op de poort van onze speeltuin en dit doet veel met ons.

We proberen deze periode zo goed mogelijk te gebruiken voor onderhoud aan de speeltoestellen, schilderwerk en het vervangen van een aantal speeltoesteldaken.

Als bestuur hebben we even gewacht op de richtlijnen vanuit de overheid, de NUSO adviseert nu om op een ‘intelligente’ manier de speeltuin te openen, hiervoor zijn we in overleg met de gemeente. Om een ‘ intelligente opening’ te kunnen organiseren moeten we een plan opstellen en een schema met toezichthouders. Hiervoor hebben we u hard nodig! We zoeken mensen die een dagdeel (3 uur) toezicht willen houden waarbij gelet moet worden op de bezoekersaantallen, en toezicht gehouden worden op de aanvullende Corona maatregelen.

Nu we weer open kunnen willen we ook de contributie voor 2020 van EUR 22,50 gaan innen, de automatische incasso volgt op 1 Juli. Als bestuur hebben we besloten om dit bedrag onaangepast te laten, omdat dit geld gebruikt wordt om de speeltuin te kunnen onderhouden, deze kosten gaan gewoon door. Voor de periode waarin we gesloten waren willen we onze leden compenseren en trakteren tijdens onze eerst volgende activiteit in de speeltuin.

Maakt u geen gebruik van de automatische incasso? Dan krijgt u een email met een betaalverzoek, we verzoeken u om bij het overmaken van de contributie uw straat en huisnummer te vermelden, zodat we de boeking kunnen matchen aan uw lidmaatschap. De leden die geen emailadres aan ons hebben opgegeven ontvangen de factuur in de brievenbus.

Wij willen de speeltuin graag zo snel mogelijk weer openen voor onze leden, maar dit lukt alleen als we samenwerken en elkaar helpen. Vind u het leuk om een dagdeel van 3 uur toezicht te houden in de speeltuin?
Laat het ons dan weten, middels een reactie op deze email. Hoe meer vrijwilligers, hoe minder moeite en hoe vaker we weer open kunnen zijn. Over de precieze invulling van onze Corona-maatregelen informeren wij u z.s.m, en vragen wij eerst toestemming aan de gemeente. Toezichthouders worden door het bestuur uitgebreid geïnstrueerd.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van speeltuin de Helderse Buurt